Faciliteiten

Recreatiepark Kasteel Ooijen heeft een 40 meter lange waterglijbaan met een eigen veilige landingspool, een verwarmd zwembad met een diepte tot maximaal 135 cm en een apart kinderbad. Het bad is geopend van Hemelvaart tot 1 september. Ooijke Ooievaar, onze grote kindervriendin, versiert het bad en draagt een trombone die op afroep een watergordijn tevoorschijn tovert. Een drijvend opblaaskussen van 12 m. lang voor waterspelletjes maakt het zwemplezier tot één groot feest.

Kasteel Ooijen beschikt over moderne en strak ingerichte sanitaire gebouwen. Het douchen en warm water voor de afwas is gratis. Doch wat belangrijker is, u treft fris kraakhelder en schoon sanitair aan, zoals u dat thuis ook gewend bent. Nabij de gebouwen van de voormalige kasteelboerderij met haar markante Maasgevels die in de jaren 70 zijn gerestaureerd, liggen de tennisbanen en het 10+ veld verscholen.

De gebouwen van de kasteelboerderij zijn eeuwen geleden ontstaan in de tijd van de Spaanse overheersing. In die tijd werd de tiendenheffing ingevoerd. Deze heffing hield in dat een tiende van de oogst afgestaan diende te worden aan de toenmalige overheid. De oogst werd opgeslagen in deze gebouwen en kregen daardoor de naam tiendenschuren.