Omgeving Kasteel Ooijen

Onze ruime, groene camping aan het water is omgeven door prachtige natuur en pittoreske kerkdorpjes.  Het recreatiepark ligt nabij de Maas, ingebed in het schilderachtige landschap van Noord-Limburg, te midden van vele fiets- en wandelroutes. Het historische Kasteel Ooijen is dé blikvanger van onze natuurcamping.

Al fietsend vanaf ons recreatiepark naar Broekhuizen bereikt u een oude Maasarm met schuitwater, dat ontstaan is door de turfwinning uit vorige eeuwen en momenteel een natuurlijk koninkrijk is met waterplanten, omzoomd door moerassen en het Broekbos. Het is ook mogelijk om te voet het moerasgebied aan de hand van het welbekende ‘Pieterpad’ te verkennen die u met knuppelbruggen door het gebied voeren.

Pittoreske kerkdorpjes en de Maasduinen

De Noord-Limburgse pittoreske kerkdorpjes met haar terrasjes aan de oever van de Maas nodigen u uit om met het pont of een speciaal voet-/fietsveer de Maas over te steken. Daar maakt u kennis met het nationale park Maasduinen, een aaneengeregen natuurgebied langs de Duitse grens waarvan de Hamert met haar 800ha deel uitmaakt. De fietspaden voeren u door indrukwekkende bossen en leiden u langs kapelletjes en picknickplaatsen waar u de stilte en de rust van de natuur kunt voelen. Verwacht zandverstuivingen en open heidegebieden, waarbij u zomaar het risico loopt om een schaapherder met zijn kudde te ontmoeten.