Omgeving

Kasteel Ooijen is gelegen nabij de kronkelende rivier de Maas, ingebed in het schilderachtige landschap van Noord-Limburg en temidden van de vele fietsroutes. Al fietsend vanaf Kasteel Ooijen naar Broekhuizen bereikt u een oude Maasarm met haar schuitwater, dat ontstaan is door de turfwinning uit vorige eeuwen en thans een natuurlijk koninkrijk is met haar vele waterplanten en wordt omzoomd door moerassen en het Broekbos. Het is mogelijk om te voet het moerasgebied (Pieterpadroute) te verkennen door middel van wandelroutes, die u door het gebied voeren met knuppelbruggen. Officiele fiets- en wandelroutes starten op de camping.

Pittoreske kerkdorpjes met haar terrasjes aan de oever van de Maas nodigen u uit om u vervolgens te verleiden met de pont of een speciaal voet-/fietsveer de Maas over te steken. Daar maakt u kennis met het nationale park Maasduinen, een aaneengeregen natuurgebied langs de Duitse grens waarvan de Hamert met haar 800 ha deel uitmaakt. De fietspaden voeren u door indrukwekkende bossen en leiden u langs kapelletjes, picknickplaatsen waar u de stilte van de natuur kunt voelen. U ziet zandverstuivingen en open heidegebieden, waarbij u het risico loopt een schaapherder te ontmoeten met zijn schaapskudde.

Kasteel Ooijen is bij uitstek het ideale vertrekpunt voor verkenningstochten per fiets om u kennis te laten maken met de beroemde asperge- of rozencultuur van Noord-Limburg. Geniet volop van de grote afwisselende asperge-, rozen- of aardbeidenvelden (met zelf plukmogelijkheid) die gezamenlijk als een bonte lappendeken in het landschap ligt gedrapeerd. Proef de natuur van dichtbij en verwen uzelf met een bourgondische schotel in een van de vele specialiteiten-restaurants.