Recreatiepark Kasteel Ooijen: een mooie, groene toekomst

Recreatiepark Kasteel Ooijen ligt te midden van een ontwikkelingsgebied dat van 2017 tot 2020 flink onder handen wordt genomen. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is drukdoende met de terugkeer van de Oude Maasarm, waardoor het recreatiepark midden in een groot natuurgebied komt te liggen, met grazers, andersoortig wild, groene, weelderige velden en wateren dat direct vanuit het park toegankelijk zal zijn. Daarnaast wordt gedurende deze transitie ook het park zelf aangepakt. Een voor Nederland uniek recreatiepark ontstaat door de aanleg van een kunstmatige berg, die zal bestaan uit drie terrassen met prachtige vakantievilla's die allen uitkijken over de Maas en het natuurgebied met groene weides en wateren. Daarnaast wordt er aan de Maaszijde een splinternieuwe jachthaven gerealiseerd, zodat men ook vanaf het water kan genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. In de jachthaven zijn naast ligplaatsen ook maximaal 30 drijvende recreatievilla’s voorzien. Het eerste gedeelte van de nieuwe terrassen zullen naar alle waarschijnlijkheid al medio 2024 in gebruik worden genomen of zoveel eerder als mogelijk is.

Ook kamperen blijft mogelijk op ons vernieuwde park! Deze nieuwe plaatsen zullen uitzicht hebben over de Maas!

Gedurende deze veranderingen is het park ‘gewoon’ geopend. Echter zal enkel een klein gedeelte van het park beschikbaar zijn voor kampeerders (zie afbeelding onder kopje reserveren). Daarnaast zullen we niet over alle faciliteiten kunnen beschikken. Kijk hiervoor bij onze faciliteiten.

  • Toiletgebouw met warm water

Daarnaast zijn de beschikbare plaatsen zoals u van ons gewend bent netjes verzorgd en omringd door hagen. Ook ons heerlijke, verwarmde zwembad en de 40-meter lange glijbaan zijn toegankelijk voor onze bezoekers.

Het gearceerde gebied is tijdens het kampeerseizoen gewoon geopend voor onze kampeerders.

De ingetekende gedeeltes op bovenstaande tekening vinden de veranderingen plaats, zoals aanleg van de jachthaven en de terrassen. Gedurende het jaar 2020 is het mogelijk dat daarop werkzaamheden plaatsvinden (alsmede ook in de omgeving van het recreatiepark voor de gebiedsontwikkeling) die mogelijk voor overlast kunnen zorgen. Uiteraard is met de aannemer afgesproken deze overlast tot een minimum te beperken. Graag willen wij hier transparant in zijn. 

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze groots opgezette gebiedsverandering en een unieke ervaring wilt beleven is het mogelijk om tijdens een verblijf in het seizoen 2020 de omgeving te verkennen. Indien mogelijk door de werkzaamheden zullen wij regelmatig een tocht per huifkar organiseren, waarmee u door de omgeving trekt en op plekken komt waar normaal gesproken niemand kan komen. Een gids zal u tijdens deze tocht alles vertellen over het gebied en het recreatiepark. Meer weten? Neem dan contact op met onze receptie via info@kasteelooijen.nl of 077-4631307.

Voor informatie over de gebiedsontwikkeling met de hoogwaterbescherming en de natuurontwikkeling, kunt u terecht op de volgende website: https://www.ooijen-wanssum.nl/. Via deze website is het ook mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding georganiseerd door Mooder Maas, aannemer van het project, om het gebied met een gids te verkennen.
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg dan de Facebookpagina van Recreatiepark Kasteel Ooijen: https://www.facebook.com/recreatiepark.kasteel.ooijen/ of bezoek de website: www.kasteelooijen.nl