Groen licht voor uitbreiding recreatiepark Kasteel Ooijen

17 juni 2019

Een impressie van het uitgebreide recreatiepark Kasteel Ooijen. Afbeelding: Pieter van Logten / Kragten

Broekhuizenvorst - Recreatiepark Kasteel Ooijen bij Broekhuizenvorst gaat fors op de schop. Het park wordt de komende twee jaar uitgebreid van 110 naar 200 plaatsen. Daarnaast komt er een jachthaven met plaats voor maximaal 129 ligplaatsen en 30 drijvende recreatiewoningen.

De uitbreiding van het terrein tussen het huidige terrein en de Maas komt bovenop een hoogwaterdijk van het waterschap te liggen. Zeker driekwart van het recreatieterrein wordt met zand dat weggegraven wordt in het kader van reactivering van de nabij gelegen oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum opgehoogd, zodat er terrassen ontstaan op het terrein.

Uitzicht

Die terrassen liggen volgens parkeigenaar Pieter van Logten op plekken zelfs twee meter hoger dan de huidige dijk. „We combineren zo nut met noodzaak. De dijk blijft intact liggen en zorgt voor een veilige omgeving bij hoogwater. Anderzijds kunnen wij het gebied wel gebruiken en krijgen gasten straks een fantastisch uitzicht over de Maas en de toekomstige Maasarm”, vertelt Van Logten.

Arbeidsmigranten

Naast een uitbreiding van het aantal recreatieplaatsen krijgt Van Logten ook een jachthaven bij zijn park. Hier is volgens de vergunning plaats voor maximaal 129 aanlegplaatsen en voor 30 drijvende villa’s. Bedoeling is dat het park ook weer volledig gebruikt gaat worden voor recreatie. Nu wordt een deel van het park gebruikt voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Dat gaat worden afgebouwd, meldt Van Logten.

Eind 2020

Volgens de parkeigenaar duren de werkzaamheden, waar vandaag het startsein voor wordt gegeven, tot eind 2020. „Daarna zal het zeker twee jaar duren voor het park echt af is. Qua inrichting, maar ook voor de terugkeer van de natuur.”

Hobbels

Voor Van Logten betekent de ontwikkeling die samenwerking met Horst aan de Maas, de provincie, het waterschap, projectbureau Ooijen-Wanssum en diens aannemer Mooder Maas behelst, een droom die uitkomt. „Het is een heel lange weg geweest. Elf jaar lang gesprekken en onderhandelingen. Zowel zakelijk als privé veel hobbels. Maar dat er nu handtekeningen zijn gezet en we de komende jaren gaan werken aan uitbreiding, is geweldig”, vertelt Van Logten.

Tekst door: Eric Seuren